Senioren aanBod


NieuwsAanbieding donatie flesretour door COOP Beusichem

Op 4 maart overhandigde Mevr. A. van Hemert van COOP Beusichem een bedrag aan Senioren AanBod, dat ingezameld werd door klanten die het flesretour doneerden. Het bedrag werd verdubbeld door COOP, zodat een bedrag van € 487.90 aan Senioren AanBod geschonken kon worden.
Aanbieding schenking ontspannings comité bejaarden


Spelletjesmiddag in het Dorpshuis 't Zoetzand afgesloten met erwtensoep en boerenkool met rookworst.

Beusichem: Na afsluiting van de spelletjes middag, heeft SeniorenaanBod in samenwerking met JB Food uit Eck en Wiel woensdagmiddag 23 oktober een proeverij gehouden.

Femke van Leeuwen van maaltijdservice Keuzemaaltijd, onderdeel van JB Food, heeft eerst wat uitleg gegeven over de maaltijdservice. Daarna is met hulp van vrijwilligers erwtensoep en boerenkool met rookworst uitgeserveerd.

De aanwezigen hebben het zich goed laten smaken. De reacties waren lovend. Voorzitter Jan Posthumus maakte meteen van de mogelijkheid gebruik om te vragen of JB Food volgend jaar dit weer wil organiseren voor zowel leden als niet-leden uit Beusichem, Zoelmond en omgeving.

Wanneer dit weer wordt gepland, zal dit tijdig via de website van SeniorenAanbod worden aangekondigd.

Tips voor senioren

Dorpshuis 't Zoetzand

Eettafels in Dorpshuis 't Zoetzand

Twee keer per maand genieten van de heerlijke maaltijden van het

Groene Eikdiner

en het

Zoetzanddiner

.

Zie ook    Aktiviteiten  

Slotmiddag 29 juni 2016

Thema Engeland

Om kwart voor drie werden de leden verwelkomd door een doedelzakspeler.

Rond drie uur begeleidde de speler ons naar de grote zaal, waar gedekte tafels op ons wachtten.

Na een welkomstwoord van de voorzitter, kregen we een uitleg van de doedelzak, waarna er een High Tea geserveerd werd door een vrijwilligersteam, onder leiding van Wilma Udo.Na het zoete gedeelte volgden enkele leuke Engelse liedjes door een Engelse inwoonster, Mrs. Roberts, begeleid door gitaar.

Senioren AanBod bestaat deze maand 12 1/2 jaar, en diverse leden van het eerste uur werden gehuldigd met een bos bloemen.

Lezing door Prof. em. J.E.M.H. van Bronswijk

Wat weten wij van al die beestjes, die zo heel dichtbij ons leven, in en om ons huis. Vaak zo klein dat je ze met het blote oog niet ziet. Mevr. Van Bronswijk laat ons kennismaken met deze micro-wereld, die ons zal verbazen met een voordracht met de titel:

Beestjes in en om huis.

Gezondheid, duurzaamheid en natuur staan hoog op de agenda. Maar als het om de vrije natuur in en om huis gaat, zijn er bedenkingen. Vooral de beestjes staan in een kwade reuk. Wie wil er bedwantsen in bed, teken in de tuin en stofmijten door de hele woning? Hier gaan natuur, gezondheid, energiebesparing en uitbanning van de jacht niet samen. Ademhalen kost (fossiele) energie. Vossen schieten is nodig tegen teken. Bedwants-wering vraag om bestrijdingsmiddelen In deze voordracht worden de moeilijke keuzes onderbouwd.

Als afsluiting van deze gezellige middag trakteerde de Heer Donker op heerlijke kersen.


Afscheid van de kookploeg van het Hofdiner Beusichem

Doordat de zaal van het Hof van Beusichem niet meer door Senioren AanBod gebruikt kon worden, moest het kookteam van het eetcafé "Hofdiner" er noodgedwongen ook mee stoppen.

Het Kookteam met de sterke mannen Het Kookteam met de "sterke mannen"

De deelnemers van het Hofdiner zetten de dames in de bloemen en het bestuur van Senioren AanBod bood alle vrijwilligers het certificaat van verdienste aan. De dames werden nog eens extra bedankt met de "gouden" keukenhulp. Op de foto van links naar rechts de kookploeg: Tine Huisman, Truus van Rooijen, Corry van den Heuvel, Jopie Brandt en Johanna Serné. Daarachter het sterke spoelteam: Maarten Broekhuizen, Gerard van Rooijen en Harry Brekelmans.

Afscheid van de vrijwilligers van de maandagmiddag in het Hof

Terug

Tips voor senioren

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan een enorme kostenpost zijn. Wie vergoedt die schade? Of nog beter: hoe voorkomt u die?

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar de kans dat u juist thuis een ongeluk overkomt met grote financiele gevolgen is veel groter dan de kans op een auto-ongeluk. Er belanden bijvoorbeeld tien keer meer ouderen op de EHBO door een valpartij dan door een auto-ongeluk. De meeste medische kosten, zoals het ziekenhuis en de apotheker dekt de zorgverzekering.

Maar heel veel bijkomende kosten, zoals extra vervoer, langdurige revalidatie niet. Als iemand anders het ongeluk veroorzaakt, kunt u diegene natuurlijk aansprakelijk stellen. Maar wat als u zelf uitglijdt in de badkamer of een traptrede mist? Dan komen die kosten voor eigen rekening. Een ongevallenverzekering biedt een dekking tegen deze kosten. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom zetten we belangrijke tips in en om het huis voor u op een rij.

Loop uw woning op de volgende punten na om ongevallen te voorkomen.

In en rond het huis:

Verlichting: zorg voor goede verlichting zeker bij de trappen zodat de treden goed zichtbaar zijn. Maak elektrische draden, verlengsnoeren, telefoondraden e.d. vast, voorkom dat ze los blijven hangen.
Vloeren: geen rondslingerende voorwerpen. De vloeren dienen schoon te zijn.
Trappen: zorg voor stevige leuningen en vastzittende bekleding. Geen los matje onderaan de trap. Bevestig antislip strips op gladde traptreden.
Keuken: zet geen hete (frituur) pannen op het kunststof aanrecht of inductieplaat. Laat geen laden en keukenkastjes openstaan. Zet een elektrische kookplaat uit voor de gerechten klaar zijn. De kookplaat blijft nog lang warm. Is de kookplaat nog heet, zet er dan een pan met koud water op om de plaat sneller te doen afkoelen.
Badkamer: zorg voor stroeve badkamertegels en een antislipmat in douche/bad. Plaats handgrepen bij het bad en in de douche.
Slaapkamer: zorg voor goede ventilatie en een koolmonoxidemelder. Voldoende en goed bereikbare verlichting zoals een bedlampje. Veel ongevallen gebeuren in het donker bij nachtelijk toiletbezoek.
Woonkamer: plaats het meubilair zodanig dat er genoeg bewegingsruimte is. Geen scherpe tafelrandjes e.d. Wees voorzichtig met glazen tafeltjes en breekbare voorwerpen. Zorg voor stoothoekjes.
Ventilatie: zorg voor goede ventilatie in huis i.v.m. koolmonoxide
Tuin: geen rondslingerende voorwerpen, natte bladeren, ijs en sneeuw meteen ruimen. Let op losliggende tegels. Leg een hark of spade niet neer maar zet deze rechtop tegen de muur.
Garage/bergruimte: ruim gereedschap goed op, verwijder vet of olie meteen van de vloer. Wees voorzichtig met ladders, laat deze volledig openstaan en gebruik eventueel de veiligheidsklep.
Onderweg: Wees onderweg goed zichtbaar: reflectoren op fiets, goede verlichting en reflecterend veiligheidshesje bij buitenactiviteiten als het donker is.
Houd je aan de wettelijk toegestane snelheid.
Houd je aan de verkeersregels.

Algemeen Goed zicht is heel belangrijk om een ongeval te voorkomen. Laat uw ogen elk jaar testen.

Tocht naar de Weerribben voor vrijwilligers en gasten